sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Descoperire la BBC Radio 1 Londra




Zilele acestea mi-am adus aminte ca am emisiune la Radio Minisat si am zis sa ascult ceva legat de muzica electronica, sa vad altii unde bat in acest domeniu. Mi-am amintit ca am pe un CD un podcast de la BBC Radio 1 (Londra) in care Dj Rob da Bank vorbea cu Shantel despre muzica electronica cu influente balcanice. Toate bune si frumoase pana cand vine vorba de Romania, de muzica de aici (Shantel avand origini romane). Shantel incepe sa vorbeasca despre muzica lui, despre influentele folosite si vine vorba ca in Romania exista un stil muzical ce va revolutiona in viitor toata europa... De aici pana la a difuza o "manea" pe Radio BBC nu a fost mult !
Concluziile se trag de la sine ! Am ramas mut, fara nici-o replica...am cautat explicatii pentru acest lucru...m-am gandit ca ei nu au de unde sa stie ca sunt respinse in Romania, dar Shantel avand origini romane m-am gandit ca trebuie sa stie, mai ales ca-i pronunta prea bine numele interpretului, ba mai mult le si descrie stilul. Pentru mine ca roman a fost un soc sa aud asa ceva la un radio care se respecta... ii iertam insa tot cred ca aceasta tara doar atat poate !

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nu, a fost intentionat.
Ascult BBC Wold zilnic online si pot sa-ti spun ca stiri despre Romania apar doar la alegerile prezidentiale turul II si cam atat.

Acum 2 spatamani au dat iar o stire despre Romania, fiind stiri asa rare am zis ca e ceva de senzatie....

Cand colo stirea era, cu lux de amanunte, interviu luat si formulare cat mai intriganta (cum ca totul se desfasura intr-o locatie secreta, undeva pe Dunare) despre vrajitoarele care s-au adunat sa blesteme guvernul pt. impozitele puse lor ca vrajitoare. Culmea era ca vrajitoarea intervievata n-avea nume romanesc...era o conlocuitoare.

Deci cam asta vrea BBC-ul sa transmita despre Romania, o imagine cat mai proasta. Se achita cu profesionalism de sarcina.

In schimb despre tigani (denumiti roma de BBC) numai de bine...ce cultura au, ce muzica au, ce radacini batrane au prin zona (aici sunt bagate la un loc Romania si Ungaria) si cum au reusit ei printr-un miracol sa-si salvezi cultura de natiile care-i incnjoara.

Andrei spunea...

serios acum. omul vorbeste despre o muzica balcanica pe care a auzit-o mai intai in turcia si apoi in romania.

nu-s manelist, nu ascult, nu suport manele, dar omul incerca sa faca un tur al celor ce l-au influentat. ce ati fi vrut? sa vorbeasca despre fernando de la caransebes?

e adevarat, putea sa dea ca exemplu pe ion voicu, tamango, sau o multime de lautari, dar nu poti sa invinuiesti bbc-ul pentru ce alege sa promoveze un invitat la o emisiune.

Unknown spunea...

nimeni nu a invinuit pe nimeni ! in postare am spus asta...nu am nimic cu nici-un om, insa nu este exemplul cel mai potrivit pentru tara asta, se putea documenta si gasi muzica mult mai buna !

Mona spunea...

îmi vine să vărs... romanian music?
de ce nu au pus asta: http://www.youtube.com/watch?v=fQyWdiKzgmQ
în ce lume trăim?

Șerban spunea...

”Evenimentul” de la radio BBC este unul foarte normal având în vedere că nimeni din țară nu este interesat să promoveze România cu adevăratele ei valori. În fond, degeaba s-ar agita cineva să promoveze plaiurile mioritice atât de încântătoare. Orice turist pune piciorul aici se va intersecta cu proasta creștere a câtorva locuitori, cu câinii ”comunitari”, cu taximetriștii de 8,5 RON/km, cu gropile din asfalt, cu serviciile de proastă calitate etc.

Știți vorba aia: România - frumoasă țară, păcat că-i locuită!

(Aștept să fiu înjurat de cei ce nu au înțeles bine mesajul) ;)

Trimiteți un comentariu